Foto nwsbrf Gom zomer 22

Nieuwsbrief zomer 2022

Begin van de maand mei, op Dodenherdenking, start een nieuw seizoen. In oude Chinese kalenders begint dan de zomer. Zoals ik schreef in de vorige nieuwsbrief over de lente, begint ook dit seizoen eerder dan dat wij in deze tijd in de westerse wereld gewend zijn.

Het geluid dat bij de naderende zomer hoort; de gierzwaluw. De naam van deze vogel komt van het woord gieren, oud-Nederlands voor schreeuwen of gillen (Geldersch landschap & Kasteelen). De zwaluw roept het uit! En dat uitbundige gevoel is herkenbaar op een mooie, aangenaam warme zomerdag!

Een nieuwe fase, de zomer is de ‘middag van het jaar’. Vol met bloei, kleur, licht. Op weg naar de rijping die begin van de herfst kenmerkt. Laten we eerst genieten van de overgang van de lente naar de zomer!

V1 - Icoon iPH VOLWASSENEN_Lichaamsfuncties

In de afgelopen eeuwen is de gemiddelde levensverwachting in Westerse landen gestaag toegenomen.
Sinds enkele jaren wordt deze trend onderbroken: mensen die vandaag worden geboren, leven gemiddeld korter dan hun ouders. Door het westerse dieet los te laten, kunnen mensen gezonde jaren aan hun leven toevoegen.
Kwantiteit en kwaliteit van leven!

Gedragspatronen zitten niet alleen in ons gedrag. Ze zitten ook in ons lijf, in onze spieren, pezen, houding, ademhaling.
“Patronen zijn aangeleerd gedrag en iets wat is aangeleerd, daar kunnen we ons van bevrijden.”

Wat neem je tot je in figuurlijke zin?

Zo kan het ook….

Hoe het ook al weer zit met ons Oerbrein en wat dat betekent voor ons duidelijk uitgelegd!

“Niet gebaard toch een taart” Ook dit jaar werd ‘Geen Moeder’ dag gevierd. Over onvervuld verlangen en de mogelijkheid opnieuw je leven in te richten.
Daar houdt het niet op, want wie zorgt er voor je als je ouder wordt.
Als je misschien je werkende leven (gedeeltelijk) achter je laat, breekt er een fase aan met kansen om je leven opnieuw in te richten naar wie je op dat moment bent geworden

We leven in een tijd van onzekerheid en hebben behoefte aan duidelijkheid.
In deze oogstrelend mooie documentaire wordt onderzocht hoe een houding van niet-weten kan helpen de wereld van nu tegemoet te treden.

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief en tot in het volgende seizoen!

Vergelijkbare berichten