winternieuwsbrief 2022

Nieuwsbrief winter 2022

Op 6 november begint de winter

De maand November met zijn verstilde, mistige en steeds kortere dagen is de start van de winter in de oude Chinese kennis over de seizoenen. Kerstmis –het feest rondom de terugkeer van het licht- vormt dan het moment waarop dit seizoen ‘kantelt’ naar langere dagen en na nog wat geduld, warmte en nieuw leven.

De verstilling en donkerte die de winter ons geeft, biedt de kans om in je leefstijl ontspanning, rust en slaap in te bouwen. Mits je mee weet te bewegen met dit seizoen..
https://nachtwind.nl/Jaap-Voigt-Seizoenenboek

In een klooster, s ‘nachts wakker

De maan verrijst boven de hoogste rots
Beschijnt de nevel in het dal beneden
De nevel, even wit als wolken stroomt
Voor deze afgelegen tempel langs
Buiten de poort geniet ik van dit uitzicht
En in de vrieskou kijk ik naar de hemel
Maar wie ziet in de bergen deze zwerver
Zo zonder huis, alleen en slapeloos?

JiangShi (1818-1866)
uit Dertig eeuwen Chinese poëzie Wilt L. Idema
V1 - Icoon iPH VOLWASSENEN_Lichaamsfuncties

Winter: Bewegen, buiten zijn en tegelijkertijd zorg dragen voor je omgeving, het kan met deze app:
https://www.helemaalgroen.nl/zwerfvuil-app-organisatie/

Meditatie toegankelijk, laagdrempelig en persoonlijk gemaakt voor iedereen. Zo kan iedereen de kracht van meditatie ervaren op dit persoonlijk online meditatie platform voor iedereen
https://www.30now.nl/beginners/

Misschien zie je niet meteen de overeenkomst tussen vakkenvullen en zingeving. Goed nieuws is het wel, dat ouderen meer en makkelijker aan de slag kunnen. Het is wetenschappelijk onderbouwd dat gefaseerd met pensioen bijdraagt aan je gezondheid op langere termijn. Als je niet meer per se hoeft, ligt de wereld opnieuw voor je open om zinvol & praktisch aan de slag te gaan. Dat kan in vrijwilligerswerk en dus ook in betaald werk.

Je wilt wel graag milieuvriendelijk tuinieren, maar #hoedan?
Dit is een website vol met groene adresjes, webshops, evenementen, boeken, links en blogposts, ter inspiratie voor een natuurvriendelijke tuin, balkon of dakterras.
https://biotuinwijzer.nl/

Verbinding middels eten, met verstrekkende positieve gevolgen’

Eten is verbinding, dat ervaart Gezondopmaat dagelijks! Dit is ook het idee achter Stichting Thuisgekookt! Door te bemiddelen tussen buurtgenoten worden mensen die niet meer in staat zijn zelf te koken van een verse, warme maaltijd aan huis voorzien. Bereid door een buurtgenoot! https://thuisgekookt.nl/

Dokter Tamara begeleidt je online naar een gezonde(re) leefstijl. Als je er niet uitkomt met dit online programma, is er altijd nog begeleiding door Gezondopmaat mogelijk!
https://www.online-leefstijlprogramma.nl/courses/leefstijl-programma

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief en tot in het volgende seizoen!

Vergelijkbare berichten