|

Nieuwsbrief zomer 2023

Het afgelopen jaar heb ik aandacht besteed aan de alle seizoenen. Dit jaar ga ik steeds verder in op ‘Innerlijke ruimte’. Hierin komt mijn werk in Leefstijlcoaching, Stoelyoga, Positieve Gezondheid en Complementaire Zorg samen.

Het begrip innerlijke ruimte is door Carlo Leget, Hoogleraar Zorgethiek, benoemd als: ‘gemoedstoestand –toestand van het innerlijk- waardoor iemand in staat is zich in vrijheid en rust te verhouden tot emoties en houdingen die door een situatie opgeroepen worden.’

Deze ruimte stelt je in staat om je te verhouden met jezelf en met alles wat er op je afkomt in je omgeving. Hoe meer we ons verhouden met onszelf, hoe meer ontspannen en afgestemd we kunnen reageren op onze omgeving. Met als uiteindelijk resultaat meer gezondheid omdat door meer ontspanning, je beter slaapt, waardoor je makkelijker op een gezond gewicht komt en blijft en je meer kunt bewegen, je meer afgestemd kunt reageren op je omgeving waardoor je contacten verbeteren, waardoor je meer zingeving ervaart, waardoor, enz. Een positieve vicieuze cirkel is geboren. Positieve Gezondheid dus!

In deze nieuwsbrief belicht ik weer aspecten die bijdragen aan het onderhouden van je ‘innerlijke ruimte’.

Heel trots ben ik op het filmpje waarin ik vertel over mijn praktijk!

Met dank aan TableauMulder
V1 - Icoon iPH VOLWASSENEN_Lichaamsfuncties

Hoe een spirituele traditie als het boeddhisme inzicht kan bieden in een aards probleem als afvallen
https://bodhitv.nl/boeddhistische-visie-op-afvallen/

‘De bodem is zo dichtbij en toch weten we meer van het heelal. In deze film wordt het ongeziene zichtbaar’
https://maatschapwij.nu/kijk/onder-het-maaiveld/

In contact zijn met anderen, ervaren dat je een plek hebt in je omgeving en dat je er mag zijn zoals je bent, is een onderdeel van zingeving (sense of belonging, Hans Schilderman, Hoogleraar Religie en zorg). Deze tentoonstelling geeft uitdrukking aan wat dat betekent als je ouder wordt.

Een Zadenbibliotheek is een plek waar je zaden kosteloos kunt lenen en ruilen. In Nederland meer dan 50 locaties met een collectie zaden van groenten, kruiden en bloemen.
https://zadenbibliotheeknederland.nl/

Kans om met je eigen kennis over gezond ouder worden bij te dragen aan een gezonde en veerkrachtige samenleving
https://seniorendoenmee.nl/

Landelijk platform met regionale kracht, een groot netwerk van consumenten die zelf hun eten bij elkaar fietsen en houders van stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers die eten aanbieden. Daarbij combineer je ook nog ns de ‘oer’ behoeften bewegen en gezonde voeding!

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief en tot in het volgende seizoen!

Vergelijkbare berichten